Our Journey

Daisypath - Personal pictureDaisypath

Tuesday, March 31, 2009

Kebaya Nyonya @ Baju Draw

How do you call this kind of baju? Normally in West Malaysia, they call it Kebaya Nyonya I guess. Because when I search for this type of baju at Jalan TAR, I will asked, "Kak, ada jual Kebaya Nyonya tak?".
But, here in my hometown we use to call it Baju Draw. Why Baju Draw? Because they will draw the design on a white paper before they do it on the material (kain kasa rubia). And it's very hard to find the person who still do this (in a traditional way).
Last year my mom and myself went to Dalat (4 hours driving from Bintulu), semata-mata nak pergi tempah Baju Draw. hee..hee..hee.. Actually the tailor staying in the same kampung with my friend. My friend is the one who introduce the tailor to us, otherwise the tailor won't accept it sebabnya nak tempah baju tu takes time nak siap and mahal. Paling tak lama pun 3 months. Besides, the tailor takut once baju dah siap orang tak nak bayar sebab mahal.

Our first tempahan actually dah siap last year, I wore it during my civil wedding. And my mom wore her Baju Draw during my wedding reception. Lepas tu, we tempah another one sebabnya baju itu tersangatlah halus buatan tangannya compare with the one that I bough in Jalan TAR. Walaupun mahal, but i'm satisfied.

And yesterday, I received my Baju Draw. Happy banget tau. Suppose to one for my mom (light green) and one for myself (dark green). Tapi, my mom so frustrated sebab when she tried the baju it didn't fit her, sungguh longgar. Maybe the tailor terambik my size. So, my mom bengganglah sebab baju tu tak muat. Tapi aku yang untung sebab it fits me. Yey!!!!
And my mom plan to tempah another new one sebab she still have extra kain kasa rubia tu.

Bahagian tepi Baju.

Design baju from the front.

Design belakang baju.


So, now I have few collections of baju Kebaya Nyonya @ Baju Draw. I think I have 6 or 7 pcs of it which is (I think) two of it never been used, still in my wardrobe. hee..hee..hee...

I heart Kebaya Nyonya. Next time I will post all my collections OK? Kalau aku rajin ambik gambarlah. hee..hee..hee...

Steamboat

Went out with Mr. E and Miss C last night. We're having steamboat for dinner. Compliment from Mr. E (his first salary). hee..hee..hee... Semoga dimurahkan rezeki.

Pictures? No picture this time because the camera belongs to Miss C.

Tuesday, March 24, 2009

Berambeh makai

Neh!!!! Tok meh pengawa kami malam tadi, berambeh makai ba rumah cousin aku Inong. Sigi dah semaya kami ka berambeh sama laban ke lama enda betemu enggau sidak aya & ibuk. Sarinya sidak ia datai ari Tubau aku menung di KL, alu enda betemu enggau sidak ia aku. Nya meh tumu besemaya enggau Inong, enti sidak mak nurun anang enda inform ko aku.
Arinya plan nurun lemai ari minggu seduai ia, tang enda nyadi. Boy pun bisi besemaya enggau aya ia deka meli ripong. Sekali enda ga seduai ia nurun. Baru lemai kemari seduai ia nurun. Laban ke ripong alu diintu Boy lemai ari minggu alu di panduk Endu mimit laban nadai orang entu makai, mina aku, Endu, Boy & Brandon makai ripong lemai nya.
Kemari alu mai ripong nya agai sidak Inong, kari manuk & daun ubi. Bila kami datai din, Aya Apai Ocy udah dulu datai seduai ia Cern. Nyadi orang bujang tudah tuai. Ibuk udah ke Sibu ko ia. Ocy, lawa ga tudah lauk bai Apak dik, mai lauk bayak ia demalam. hee..hee..hee.. Sidak Ibuk Etun mai janik kampung mimit, ikan sungai, paku ikan & manuk kampung ga.
Empai lama kami datai, Acut datai ga enggau mak ia. Ni enda nyau capuh bala kami.


Mula-mula kami datai Huvert menung tinduk.


Ninga munyi capuh, Huvert alu dani.

Saturday, March 21, 2009

My Baby Suria

I love my baby!!!

However, seldom I drive my baby because my mom use it to work everyday. And only today I able to drive my baby to work because my brother attending a course and he's not going to use my mom's car.

Since i'm driving, I decided to sent it to car wash in the afternoon.

Likes what Damian always says, Waceh!!!!!! What a shining baby I have here!!!!!!!!


When my colleagues masuk office, they said, "Agnes, your car so shining lah, so clean". Even both of them inform lagi tu yang dia org jeling2 lagi kat cermin nak tengok dalam kereta bersih ke tidak) Hee..hee..hee....
But then, bila dah bersih2 macam ni malas pulak nak drive kan???

Sudah sampai

Yeay!!!!!

In my previous entry, I did mentioned that the items I ordered from US has been delivered to my cousin address kan. Well, I received the sling bags this morning. la..laa..laa..laa..
Why I received it too soon? Because my cousin terserempak with my colleague yang pergi audit to her office. When Wawa found out that Ms. Iz from our office,Wawa asked her boleh ke tidak to kirim my things.
And this morning, Ms. Iz bagi the parcel to me. Even Auntie Wawa kirimkan sekali coklat Daim for his BF di Bintulu.
Thanks to Ms. Su (US), she even rap my sling bag nicely. Tengoklah still berbungkus lagi tu.
My Liz Claiborne.

My EA.

p/s: lain kali kita buat tag about handbags collection nak tak?



Friday, March 20, 2009

Inspiration

Quite seldom I received email regarding this guy. He used to give motivation to young people especially to students. His words really inspire me a lot. And I almost cry when at the end he said "Are You Going Finish Strong?". I'm touched and I feel very "small" compared to him.

video

Entry in Iban

Peda kitak ulah Damian lemai kemarik.
Namahal dik ngaga snake bakanya ko aku nganu ia. "Mama, snake ka mamam" ko ia ga nyaut aku. Nyau pedih perut aku ketawa ke ia. Sambil aku ketawa sempat ga aku ngambi gambar. Nama meh runding Damian dia ko aku ga madah ke Mommy ia. Dini meh ia bulih idea snake nya lapar ka mamam.
Aroh meh nembiak diatu tak kelalu advance peda aku. Ka ngumbai ketegal susu ke bisi DHA bisi AAA apa entahnya enda patut ga deh, laban Damian tok endang ari ia lahir ia endang BF sampai ke diatu agi meh BF. Even diatu enti dilumai ke Mommy ia susu tin nya dalam botol enda meh nya di irup ia, minta BM nya meh ia. Ngarap ke Damian nya mujur enti ia udah besai ila.

Neh!! Nyau melalut ga aku. Bah! peda kitak gambar ba baruh tok. Enda creative Damian peda kitak?


Thursday, March 19, 2009

Jokes of The Day

Received this jokes via email.
I can't stop myself from laughing.
Read it, and I believe you will laugh too (especially the 1st one)

Alahai Mak Cik.........

Suatu hari..seorang Makcik menyewakan salah satu biliknya
untuk seorang pemuda penyelidik nak buat kajian kat kampungnyer..
Penyelidik yang dah bersetuju tu pun menyewa la..
Malam tu..
Time penyelidik tu nak mandi..maklum ler bilik air kampung..
Dah tu dia tu..hensem lagi..muda lagi..
Makcik tu pun "semacam" ler..dia pun nak pi ngendap si anak muda nie mandi....
Makcik nie kantoi sekali..oleh pemuda tu..
Kali keduanya pun kantoi..nak ngendap nie..
Kali ketiganya..pemuda tu naik bengang dan bagi warning..
" Kalau makcik ngendap saya sekali lagi...saya rogol makcik!!!"
Kemudian..makcik tu keluarkan jari kelingking dan berkata...
" JANJI TAU..!!"..

================

Burung Spesel

Pada suatu hari sorang suami baru pulang dari Brazil , membawa burung kakak tua yang sangatlah spesel..
Si isteri bertanya..pada si suami...
" Abang..buat aper beli burung tu..?! Kan mahal tu..!"
Suami menjawab..
" Ala takper..burung ni spesel..tengok nie.."
Suaminya mengangkat tangan kanan dan memetik jarinya...burung itu terus menyanyi lagu POP..
Si isteri sangat suka..dan menyuruh suaminya mengangkat tangan kiri plak..
Si suami..berbuat demikian dan memetik jarinya.. dan burung itu terus menyanyi lagu ROCK pula..
Si isteri pun suka dan bertanya..
" Abang, kalau kita angkat kedua-dua tangan plak camner..?"
Suaminya menjawab.." Awak cuba la buat.."
Si isteri mengangkat kedua2 tangannya dan memetik jarinya..lalu..burung itu pun berkata...
" SATU SATU LAH, BODOH..!!! "

==================

Mengandung anak gajah??????
Seorang lelaki yang badannya gendut naik kereta
api. Penumpang sangat penuh maka lelaki itu
terpaksa berdiri. Dia merasa ada yang
menyenggolnya lalu lelaki itupun melihat
kebelakang. Ada seorang ibu hamil yang juga
sedang berdiri. Melihat wanita hamil itu maka
lelaki bertanya pada wanita itu :
Lelaki: Hi... kakak hamil ya ?
Ibu hamil : Iya udah tahu tanya lagi (kata wanita
dengan nada kesal)
Lelaki: Isinya orang ya, kak ?
Ibu hamil : Iya (dengan nada kesal, lalu
bertanya)Encik hamil juga ya?
Lelaki: Iya (Sambil ketawa)
Ibu hamil : (Karena merasa jawaban lelaki itu
tidak sopan dia melanjutkan pertanyaannya) Isinya
orang ya?
Lelaki: Bukan, isinya anak gajah (sambil ketawa lagi).
Ibu hamil : (terkejut, lalu ketawa)
Lelaki: Laa... kenapa ketawa? (dengan bingungnya)
Ibu hamil : Oh isinya anak gajah, ya... patutlah
belalainya keluar( sambil menunjuk seluar lelaki
yang lupa dikancing)
Lelaki:???????????

=============

Skandal Doktor
Seorang lelaki yang kebetulan seorang doktor muda, merasa tidak selesa dengan apa yang telah berlaku.
Ia pulang ke rumah dengan wajah muram.
Setibanya di rumah, ia merebahkan diri di katil dan fikirannya mula melayang
Lalu ia mendengar suara dalam kepalanya berkata,
"Sudahlah, tidak usah difikirkan. Skandal doktor membuat hubungan intim
dengan pesakit terjadi di mana-mana.
Jadi kamu tidak perlu merasa bimbang."
Doktor tersebut cuba untuk setuju, tapi apa yang telah terjadi pagi
itu terbayang kembali dan perasaan tidak selesa muncul lagi.
Ia membalikkan badan dan mendengar lagi suara dalam kepalanya,
"Tak perlu bimbang,orang sudah mula biasa dengan skandal hubungan seksual
antara doktor dan pesakitnya."
Lelaki itu mulai tenang dan perasaannya beransur-ansur pulih...
Tiba-tiba suara lain dalam kepalanya berkata,
"Tapi masalahnya kamu kan doktor haiwan"

Wednesday, March 18, 2009

Damian oh Damian!

psst....... nak tahu tak???

Last night, Damian wore jersi Chelsea tu lagi. haa..haa..haaa..

Actually, after taking his bath, he wore a pyjama then his mommy fold his clothes. His mommy already hide that baju but he saw it and straight away he asked his mommy to change his baju. His mommy don't listen to him and he took the baju and ask nenek to change it for him.

Then, when his daddy arrive from work, you know what did his daddy told him? "Damian, you don't have extra bajukah? Why you have to wear that baju every night?" And Damian replied, "Baju ball daddy, baju ball." Damian...... Damian......

Tuesday, March 17, 2009

I'm a Fan

Well, as you know, i'm a fan of Chelsea. During my trip to KL aritu, terjumpalah baju jersi Chelsea ni and what a coincidence!!! They have the size for Damian and Brandon. Wah! Wah! Wah!!!!
So, I bought for the two of them. And both of them love it very much. When I reached home the other day, I saw both of them wearing the same baju. Harus aku ambik gambarlahkan.

Little Damian with his Uncle Brandon.

Damian a.k.a Ballack.

Brandon a.k.a Drogba
And only on Sunday evening Brandon told me this,
Brandon : Kak Bie, pandai betul kakak pilih baju.
Me : Why?
Brandon : Ialah, nama aku Brandon and U choose Drogba started with D. Damian punya baju - Ballack started with B. Our name started with B and D and the player pun started with B and D except that Damian wearing B for Ballack and i'm wearing D for Drogba. Terbaliklah kak.
Me : Yakah?
Brandon : Yalah, aku baru perasan.
And I just realize that dah few nights berturut-turut Damian akan pakai baju ni before he go to bed. Eventhough dah pakai his pyjamas, still he asked his Mommy to change it. Baju ball mommy, baju ball. hee..hee..hee.. And my mom will say, org pakai baju ni waktu petang masa main kat luar Damian pakai untuk tidur??? And Damian won't care about it and still shouting, "baju ball mommy!!!"


Monday, March 16, 2009

My Lunch

Last Friday, went out with my sister during lunch hour (2 hours break). Don't get me wrong, walaupun lunch break 2 hours but can count berapa kali jer keluar lunch to town. Normally I pack my own lunch from home tau. Rajin tak rajin aku ni. haa..haa..haa... Tapi kan, aku ni memang jenis yang bawak bekal pergi kerjalah. Seingat akulah dari dulu-dulu lagi aku bawa bekal pergi office. For me, sekali sekala memanglah sedap makan kat luar, but if everyday tekak aku jadi lain. Eventhough bawa bekal telur goreng pun still aku rasa sedap jugak because I brought it from home, dijamin kebersihan. hee..hee...

Eh! merapulah pulak aku ni.

Actually, Friday tu both of us keluar because my shower cream dah habis stock so pergilah kat Watson. And my sister pulak nak beli stock contact lens dia. Then we decide nak makan kat Food Court tingkat atas kat Mall. Can you imagine, dah berapa lama dah Mall tu buka but I never masuk Food Court kat Mall tu, punyalah jakun sikit. Sikit jer, tak banyak. he.eh.e h e.h

Since it's Friday, I ordered Fish Fillet. Not bad jugaklah. Very crispy the ikan & fresh. And the price, RM11.50. Murahkan?

My menu.

Friday, March 13, 2009

Another Collection

Yahuuuu!!!!

Someone told me that she received my items this morning. Yeay!!!!!!

Last Wednesday I email the owner and she reply mention the items will be delivered in two weeks time, sekali tengok dalam masa 2 hari jer dah sampai. (Actully my EA sling tu yang belum sampai, still di US aritu, LC tu pulak memang dah lama sampai cuma she wants to deliver it sekaligus).
Bought these items last month but only delivered today. And I have to delivered my items to her address because she bought a wallet as well.
My EA Sling Bag & LC Patchwork Sling Bag.

Shopping lagi

We left Bukit Tinggi around 2:30pm then directly went to The Curve. Thanks to our driver, Mr. E and our co-pilot Ms. Wawa Husband & wife duduk diam-diam kat seat belakang OK???

Duduk kat belakang pun sakit punggung tau. Jalan jammed, alahai. No wonder Mr. Hubby tak nak drive kan? He knows this place confirm jammed. Actually, we went to The Curve ada reason. If not, takde maknanya nak datang sini.

Ada orang mengidam nak beli baju Canterbury. RM300++ untuk satu baju jer? iss.. ish.. ish.. Why don't you give me that money so that I can buy my handbag? hee..hee..hee...

At The Curve.

Eh! Ada org masuk kedai Osh Kosh.
Maybe nak survey birtday gift untuk BF dia yg kat Bintulu tu kot.
Well, next month birthday BF dia kan, celebrate kat KL lagi tu nanti.
Cari Wa jangan tak cari.
Oh! This is my favourite brand LC, bukan LV yer.
Aku mampu beli LC jer......

MNG
Nanti-nantilah aku story about MNG ni.

Penat dari Bukit Tinggi tak habis lagi, terus jalan-jalan at The Curve. Dahlah kepala aku pening, flu, badan dah penat so, haruslah singgah kat Starbucks. Betul tak? Thanks to Wawa.

Muka yang keletihan.

Must have!



Thursday, March 12, 2009

Day Trip to Bukit Tinggi

Our activity on Sunday.


After attended Sunday Mass at St John Cathedral, we have to isi perut dulukan.


Since Wawa and myself still teringat the Kantonese Kuew tiau that night, so we tried the same menu at this place at Setapak. This one much much better, lots of seafood especially prawn. Yummy!!!


Kantonese kuew tiau.

Once perut telah diisi, we headed to Bukit Tinggi. This place only 45 minutes driving from our place. If nak pecut, 30 minutes pun tak sampai but since Mr. Hubby pemandu berhemah, harus dia memandu ikut peraturan. Hampeh. hee.hee...heee..heee...

I'm not so excited to go here because i'm still not feeling well. Sakit-sakit pun aku paksa diri jugak ke sini. And besides I've been to Bukit Tinggi before. So, rasa excited tu kurang. Tapi aku mesti bersemangat sebab Mr. Hubby ada, betul tak? However, I love the breeze. The weather is hot but cold. hee..hee..hee.. Makinlah aku sneezing tak hingat dunia.





Feels like we want to have our 2nd honeymoon, boleh?

At Colmar Tropicale.

Mr. E, Yours truly & Mr. Hubby
Wawa, Yours truly & Mr. E

On our way to Japanese Garden.

At Japanese Garden.
Cantik tak?

Wawa, ko letih ke apa ni?

And finally, the TEAM.

I'm not going to post more pictures here because I will add those pictures to my Facebook. And I know Wawa already post about this trip in her blog as well.


Wednesday, March 11, 2009

Jalan-jalan lagi

After we ambik Wawa at Damai LRT Station, we headed to Pasar Malam near to Danau Kota kalau tak silap. Then, hantar Mr. E jumpa kawan dia and we drop him at NZ Curry House somewhere at Wangsa Maju. Masa ni aku memang dah sakit dah. Apa tak sakit, dahlah satu hari jalan pastu terkena hujan lagi. Aduh!!! Sendiri cari penyakit.
Plan tak nak makan, sebab still kenyang makan petang tu, besides Mr. E pun kata he might be going home late sebab nak lepak with his friend kan. Kita orang apa lagi, balik rumah after mandi terus aku baring depan TV. Last-last aku tertidur. I'm so tired besides flu aku menjadi-jadi malam tu.
Tup-tup Mr. E kata he will be back at 10:30pm sebab nak makan Asam Fish. Besides ada orang nak belanja makan. Harus kita terjah tempat itu. hee.hee..hee...
Kantonese Kuew tiau.

Asam Fish Steamed.
Memang sedap yang teramat sangat.

After makan-makan then we all balik. Penatlah. The next day have to wake up early to attend Sunday Mass and then heading to jeng jeng jeng. To be continued tomorrow. hee..hee..heee...


I'm Back

Yes! Saya sudah kembali dari percutian yang amat singkat.


Sampai di KL saya terus demam. Ish.. ish.. ish.. sungguh tidak menyeronokkan.
Oh ya! Percutian hari tu aku ditemani oleh kawan, Mr. Desmond a.ka. Mr. E. Thanks to Mr. E yang sudi menemani.

Percutian selama dua hari sungguh tidak terasa. Pagi hari Sabtu, sibuk dengan aktiviti window shopping, dari pagi sampai ke petang. Sungguh penat no wonder aku sakit. Sakit2 pun berbaloi jugak.

Pagi hari Sabtu, about 10:30amwe all memulakan misi window shopping. We all went to The Gardens & Mid Valley. Ingatkan tak lama tapi mahu setengah hari jugak kat situ. Apa aku beli? Tak banyak pun aku beli, beli seluar jer. nge..hee..hee.. Kebetulan lalu kedai Crocs, wah ramainya orang. 50% rupanya. So, I bought Crocs for myself. 50% tu, sangat berbaloi.

Another collection of Crocs.
After shopping sakan di Mid Valley & The Gardens, at 3:30pm we all went to Wangsa Maju and having lunch over there. Patutlah perut lapar, dah 3:30pm rupanya. After pusing-pusing aku cekup 1 shirt Padini.

Wah!!! Lebatnya hujan!!. Sementara menanti hujan teduh, we all lepak kat Starbucks. Itu sudah semestinya. Baru jer kita orang duduk, hujan pun teduh. Apa lagi we all cabut teruslah lari masuk dalam kereta. Bila masuk kereta, hujan turun mencurah-curah. Tak bestlah jalan hujan-hujan macam ni.
Caramel Cream for Mr. E

Chocolate Chips for your truly.

Green Tea for Mr. Hubby.



Then, we went to Adidas shop (aku lupalah tempat tu). Mr. Hubby mentioned ada sales kat situ. Tempat tu memang favourite Mr. Hubby. Wah! Sales lagi. So, aku grab T-shirt Adidas for my brother & my uncle. And for myself I grab shortpants.

Btw, dalam perjalanan ke kedai Adidas tu, I received a message, org tu tulis, berapa lama lagi ni nak gaduh? hee..hee..hee.e.. kesian kat dia kan. Aku pun rindu sangat kat dia masa tu tapi aku tunggu jer hati dia lembut. ha.ah.ah.aha last-last dia jugak yang message. So, balik dari kedai Adidas tu we all pick her up at Damai LRT Station.
To be continued........

Friday, March 6, 2009

Flying Again.

I'm flying to KL again this afternoon. And will be back to Bintulu on Monday. Bye....

Thursday, March 5, 2009

Damian & Ice-cream

Mama, hurry up. Take my picture. I've got an ice-cream.

Ouch!

Hurry up, my ice-cream going to melt.

No way! I don't want to give to Mama.

Yummy! Mama can I have more next time?






Wednesday, March 4, 2009

10 Jenis Makanan Antikolesterol

1. SOYA

Kacang soya merupakan makanan popular yg diproses untk mendapatkan Kacang soya mengandungi 48% protein, lesitin, vitamin & zat galian.Ia juga Dpt menghidarkan penyakit jantung & kencing manis. Kaya kalsium & Mineral yg membantu memecah lemak. Ia membantu menyusutkan kadar Lemak jahat (LDL) dan meningkatkan kadar lemak baik (HDL).

2. KUACI

Kuaci mempunyai kandunan zat besi. Pola pemakanan yg rendah dgn zat besi boleh menaikkan kadar kolestrol LDL sekali gus menghadkan kolestrol HDL. Mulakan pengambilan kuaci jenis tawar seperti dari jenis labu atau bunga matahari untuk menambah zat besi serta mengurangkan kolestrol.

3. BUAH KERING

Antar pelbagai jenis buah kering, limau kering adalah yg paling banyak mengandungi flavanoid. Pengambilannya mampu menyingkirkan lebihan lemak LDL sehingga dapat mengurangkan risiko sserangan jantung. Flavanoid juga boleh diperolehi dalam the, brokoli, tomato, bawang serta delima.

4. EPAL

Memakan sebiji epal @ meminum jusnya setiap hari cukup untuk membekalkan khasiat bagi mengurangkan kandungan kolestrol dalam badan. Kanak-kanak yg memakan makanan segera dankemudian memakan epal @ minum jusnya, sebenarnya menyimbangkan kandungan zat dan mencegah berlaku kemak dlm badan.

5. IKAN TUNA

termasuk sumber asid lemak omega-3 yg popular, selain salmon dan makarel. Omega-3 secara khusus melindungi tubuh daripada peningkatan kadar kolestrol LDL.

6. KACANG TANAH
Kacang tanah yg dipanggang mengandungi lemak sihat dan kaya dengan vitamin E. Ia boleh menghalang radikal bebas agar tidak merosakkan kolesterol LDL dan dapat menghindari tubuh daripada serangan jantung.

7. MANGGA

Vitamin C banyak terdapat dalam mangga. Sumber lain : belimbing, kedodong, betik, rambutan, strawberi dan kiwi. Vitamin C berupaya mencegah kolestrol LDL dlm tubuh.

8. KISMIS

Mengandungi sebatian yg mampu menurunkan kolestrol. Sesiap yg mengamalkan diet dgn 400 kalori kismis setiap hari boleh menurunkan kadar kolestrol dlm darah sebanyak 8%.

9. OAT

Lebih daripada kajian saintifik yg dijalankan telah menunjukkan bahawa pengambilan oat setiap pagi boleh menurunkan kolestrol dalam darah. Serat mudah larut dalam oat boleh mengurankan risiko penyakit jantung sekiranya dijadikan sebahagian diet rendah lemak & kolestrol anda.

10. JAMBU BATU

Ia mampu menurunkan paras kolestrol dalam badan sebanyak 18.8%. Disyorkan mengambilnya setiap hari dalam jumlah mencukupi bagi memastikan khasiatnya bertindak balas kepada tubuh. Jumlah yg disyorkan ialah 400gm sehari, iaitu sebiji setengah selama empat minggu. Bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan tanpa melupakan diet seimbang, jambu batu adalah pilihan yg sesuai.

Tuesday, March 3, 2009

Random Pictures

Went to A+ last Sunday. I promised my little cousin, Brandon that I will treat him for an ice-cream because he represents his school for storytelling competition.

Brandon ordered ice-cream with chocolate + jelly.

My sister ordered this. Can't remember the name.


My order, Green Forest. (Ice kacang sebenarnya, tapi nama sungguh "Gempak").


And this picture, tiada berkaitan langsung with the above pictures. Last night, we wonder what Damian did in the kitchen.

Damian seems very creative, he stick his ABC's to the fridge. Tapi tunggang-terbalik. And Mama proud with him too. At his age (1 year plus) he can count 1-10 (I mean, you have to say 1 first and he will continue it until four, then you have to say 5 then he will say it until 10 all by himself) and say A to E only. Damian, you have to work harder OK??

His ABC yg tunggang-terbalik.